Termékek
Boltunkban több mint négyezer termék található meg a legnagyobb európai brandektől kezdve a saját, SZEGA márkával ellátott termékeinkig. A sajtok és sonkák iránti szenvedélyünknek köszönhetően mára elértük, hogy csakis a legjobb beszállítók termékei legyenek megtalálhatóak a polcainkon és azok közül is kiválogattuk a TOP termékeket, melyeket a sajt-sonka tálakba kiválaszthattok!
Termékeink
Sajtok
Chilis gouda
A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A Chilis változatot az erősebb ízek kedvelőinek ajánljuk.
Zöldpesztós gouda
A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A zöldpesztós változat nem csak karakteresebb ízével, de gyönyörű zöld színével is hódít.
Vörös pesztós gouda
A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A vörös pesztós aromásabb, vörös színével pedig kitűnik a többi sajt közül.
Szarvasgombás gouda
A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A szarvasgombás változat egy igazi ínyencségnek számít.
Diós gouda
A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A diós változat édeskésebb íze igazán jól passzol több féle ételhez is.
Zöldfűszeres kecskegouda
Zöldfűszeres ízű, jól vágható félkemény sajt. Enyhe, letisztult, selymes ízvilág jellemzi.
Kecskegouda
Natúr ízű, jól vágható félkemény sajt. Enyhe, letisztult, selymes ízvilág jellemzi.
Manchego 3 hónapos
Spanyolországban, juhtejből készült sajtkülönlegesség, melyet krémes, nem túl erős, enyhén pikáns ízvilág jellemez.
Manchego 12 hónapos
Spanyolországban, juhtejből készült sajtkülönlegesség, melyet krémes, nem túl erős, enyhén pikáns ízvilág jellemez.
Le Roulé zöldfűszeres
Pasztőrözött tehéntejből készült sajt Franciaország középső régiójából, melyet krémes, szájban olvadó állaga tesz feledhetetlenné. Formáját kézzel hengerelik, melyet zöldfűszerek hozzáadásával tesznek még ellenállhatatlanabbá.
Le Roulé ananászos
Pasztőrözött tehéntejből készült sajt Franciaország középső régiójából, melyet krémes, szájban olvadó állaga tesz feledhetetlenné. Formáját kézzel hengerelik, melyet ananász darabok hozzáadásával tesznek még ellenállhatatlanabbá.
Le Roulé áfonyás
Pasztőrözött tehéntejből készült sajt Franciaország középső régiójából, melyet krémes, szájban olvadó állaga tesz feledhetetlenné. Formáját kézzel hengerelik, melyet áfonya hozzáadásával tesznek még ellenállhatatlanabbá.
Chabis Soreda papajás kecskesajt 80g
Ez a francia sajt Aquitániában, Franciaországban készül. Szuperfinom friss pasztőrözött kecskesajttal bevont papaya kockák teszik az ízét ellenállhatatlanná.
Rambol diós lágy sajt
Francia, kiváló minőségű lágy sajt, melynek egyediségét az adja, hogy a hagyományos keménysajtok helyett friss túrót használnak a gyártáshoz. Rambol gazdag apró diódarabokban, melyek egyenletesen vannak elosztva a sajt belsejében.
Saint Agur kékpenészes sajt
Pasztőrözött tehéntejből készült, tejszínnel dúsított kéksajt, mely Franciaországból származik. A nedves fehér sajt jellegzetes olívazöld penészfoltokkal rendelkezik. Sima, krémes textúrája, kevésbé sós fűszerezése, finom, lágyabb karakterű sajtot eredményez.
St.Albray
A virág alakú sajt Franciaország Aquitaine régiójából származik. Pasztőrözött tehéntejből állítják elő és kevésbé erős ízvilágú, mint a hozzá közel álló camembert sajt.
Forest füstölt ömlesztett sajt
Franciaországból származó bükkfafüstöléssel készült ömlesztett lágysajt.
Brie St.Benoit
Ile de France régióból származó, lágy sajt gombás, selymes ízre emlékeztető aromával rendelkezik.
Eredeti angol vörös cheddar
Tehéntejből készült kemény sajt, mely narancsvörös színben pompázik. Erőteljes, kissé fanyar ízvilág jellemzi. Anglia közkedvelt sajtja a vörös és a sárga változat is.
Comte
A Franche-Comté régióból származó sajt egyediségét annak köszönheti, hogy a hegyi kunyhók barlangrendszerének mélyén érlelik. Kemény állagú, aranysárga kéreggel rendelkező különlegesség pikán, édes mégis gyümölcsös ízvilággal rendelkezik.
Gruyére Reserve
Egy diós, sima textúrájú svájci hegyi nyers tehéntejből készült kemény sajt. Jellegzetesen fűszeres íze, gyümölcsös aromákkal kiegészített. Barna kéreggel és belül elefántcsont színnel rendelkező sajt fajta.
Francia Emmentáli
Nyers tehéntejből készült félkemény állagú, édeskés ízű, lyukacsos sajt. Az ementáli jól reszelhető, de olvasztva is rendkívül finom, aromája kissé diós ízvilágú.
Appenzeller
Különlegességét a fűszerek, só és fehérbor titkos keveréke adja, mellyel aromája fűszeres, enyhén erjedő gyümölcsre emlékeztet. 3-4 hónapos érése alatt egyre zamatosabb lesz, míg az állaga szinte megfejthetetlen marad, hiszen egyszerre szilárd, tömör, mégis rugalmas.
Sonkák, szalámik
Bayonne érlelt sonka
Sertéshúsból készült, levegőn szárított, előzetesen besózott sonka fajta, mely érlelése során nem alkalmaznak füstöléses eljárást.
San Daniele érlelt sonka
A San Daniele sonkát kizárólag az Olaszországi Fiuli-Venezia-Giulia tartomány dimbes-dombos vidékén készítik. A sonkát kizárólag sózással fűszerezik és az Adria felől érkező légáramlatok segítik az érés során a minél finomabb íz elérésében.
Pármai sonka
Nyersen érlelt, igazán különleges olasz sonka. A húst besózzák, majd egy hétig hűtik, ezt követően újabb sózást követően pihentetik 2-3 hétig és ezután következik a 80 napos szellős, helyen felkötött érlelési idő. Ezt követően már hűvös, sötét pincében érlelik tovább. A minimum érlelési idő a Pármai sonka esetében 12 hónap.
Culatello érlelt combsonka
A sertéscomb legbelső részéből finom sózással, borssal és fokhagyma segítségével előállított különleges sonka fajta. Íze enyhén édeskés, érlelése legalább 10 hónapig tart.
Mortadella
Bologna térségéből származó, sertéshúsból készült olasz felvágott. A szendvicsek egyik kedvenc feltétje, ami a sajt-sonka tálon is megállja a helyét.
Chorizo
A spanyol sertéshús különlegesség vörös színe a fűszeres keverékben lévő nagy mennyiségű paprikának köszönhető. A paprikát általában füstölik, így a kolbász íze is fűszeres, némiképp édes ízvilágot ad.
Serrano sonka
Hagyományos, fehér sertésből készült sonka fajta annak köszönheti különlegességét, hogy a spanyol hegyek jól szellőző tárolóiban érlelik őket. A sonkát tengeri sóval fedik be és annyi napig hagyják, amennyi kilós az adott hús, majd ezután következik az érlelési szakasz.
Serrano szalámi
Hagyományosan pácolt, válogatott sertéshúsból készült spanyol kolbász. Borssal és különböző fűszerekkel ízesítik, mely megadja elragadó ízét és feledhetetlen illatát.
Spinata Romana szalámi
Kézműves módszerrel, nagyon egyszerű alapanyagokból készült, finomra vágott olasz hús borssal, zsírral, kevés fokhagymával, csipet sóval és borral keverve. Igazán jól emészthető és finom szalámi fajta.
Fekete-erdei füstölt érlelt sonka
Karakteres, erőteljes ízű, aromás sonka. Idősebb sertésekből készítik, friss fenyőfélék füstjén, hidegen füstölik, melynek egyedülálló ízét és színét köszönheti.
Salchichon szalámi
Sertéshúsból készült kolbász, amelyet füstöléssel, szárítással, főzéssel vagy ezek valamilyen kombinációval készítenek. A húst és a zsírt vékony darabokra vágják, sóval, borssal, szerecsendióval, oregánóval és fokhagymával ízesítik, majd vastag, természetes sertésbelekbe helyezik.
Újszilvási pikáns kolbász
Levegőn szárított, fiatalabb érlelésű, tengeri sóval fedett sonka, melyet az érlelés végén bekennek paprikával és úgy szárítják még egy kicsit tovább.
Pulyka vastagkolbász
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Ízműves vékonykolbász (csemege/csípős)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Gazda Stilfolder vastagkolbász (csemege/csípős)
Hagyományos eljárással készült, kőfüstölőben füstölt, 3 hónapos érlelési idővel készített kolbász, melyet válogatott sertéshúsból, szalonna és fűszerek felhasználásával állítanak elő.
Iberico Bellotta érlelt sonka(50%)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Antipasti
Aszalt paradicsom
Olívabogyó
Athena kapribogyó + olívabogyó
Kalamat olívabogyó fekete