Termékek

Boltunkban több mint négyezer termék található meg a legnagyobb európai brandektől kezdve a saját, SZEGA márkával ellátott termékeinkig. A sajtok és sonkák iránti szenvedélyünknek köszönhetően mára elértük, hogy csakis a legjobb beszállítók termékei legyenek megtalálhatóak a polcainkon és azok közül is kiválogattuk a TOP termékeket, melyeket a sajt-sonka tálakba kiválaszthattok!  

Termékeink

Sajtok

chilisgouda

Chilis gouda

A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A Chilis változatot az erősebb ízek kedvelőinek ajánljuk.

zolpe

Zöldpesztós gouda

A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A zöldpesztós változat nem csak karakteresebb ízével, de gyönyörű zöld színével is hódít.

vorospe

Vörös pesztós gouda

A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A vörös pesztós aromásabb, vörös színével pedig kitűnik a többi sajt közül.

szarvasgouda

Szarvasgombás gouda

A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A szarvasgombás változat egy igazi ínyencségnek számít.

diosgouda

Diós gouda

A Hollandok egyik legnépszerűbb sajtfajtája a gouda, mely pasztőrözött tehéntejből készül. Érlelési idejétől függően lehet fiatal vagy idősebb. A fiatalabb változat puhább, semlegesebb ízű, az idősebb keményebb és aromásabb ízvilággal rendelkezik. A diós változat édeskésebb íze igazán jól passzol több féle ételhez is.

zoldfu

Zöldfűszeres kecskegouda

Zöldfűszeres ízű, jól vágható félkemény sajt. Enyhe, letisztult, selymes ízvilág jellemzi.

kecskegouda

Kecskegouda

Natúr ízű, jól vágható félkemény sajt. Enyhe, letisztult, selymes ízvilág jellemzi.

manch3ho

Manchego 3 hónapos

Spanyolországban, juhtejből készült sajtkülönlegesség, melyet krémes, nem túl erős, enyhén pikáns ízvilág jellemez.

manch12

Manchego 12 hónapos

Spanyolországban, juhtejből készült sajtkülönlegesség, melyet krémes, nem túl erős, enyhén pikáns ízvilág jellemez.

laroulezoldfu

Le Roulé zöldfűszeres

Pasztőrözött tehéntejből készült sajt Franciaország középső régiójából, melyet krémes, szájban olvadó állaga tesz feledhetetlenné. Formáját kézzel hengerelik, melyet zöldfűszerek hozzáadásával tesznek még ellenállhatatlanabbá.

larouleananaszos

Le Roulé ananászos

Pasztőrözött tehéntejből készült sajt Franciaország középső régiójából, melyet krémes, szájban olvadó állaga tesz feledhetetlenné. Formáját kézzel hengerelik, melyet ananász darabok hozzáadásával tesznek még ellenállhatatlanabbá.

larouleafonyas

Le Roulé áfonyás

Pasztőrözött tehéntejből készült sajt Franciaország középső régiójából, melyet krémes, szájban olvadó állaga tesz feledhetetlenné. Formáját kézzel hengerelik, melyet áfonya hozzáadásával tesznek még ellenállhatatlanabbá.

kecskesajt

Chabis Soreda papajás kecskesajt 80g

Ez a francia sajt Aquitániában, Franciaországban készül. Szuperfinom friss pasztőrözött kecskesajttal bevont papaya kockák teszik az ízét ellenállhatatlanná.

rambol_dios

Rambol diós lágy sajt

Francia, kiváló minőségű lágy sajt, melynek egyediségét az adja, hogy a hagyományos keménysajtok helyett friss túrót használnak a gyártáshoz. Rambol gazdag apró diódarabokban, melyek egyenletesen vannak elosztva a sajt belsejében.

saintagur

Saint Agur kékpenészes sajt

Pasztőrözött tehéntejből készült, tejszínnel dúsított kéksajt, mely Franciaországból származik. A nedves fehér sajt jellegzetes olívazöld penészfoltokkal rendelkezik. Sima, krémes textúrája, kevésbé sós fűszerezése, finom, lágyabb karakterű sajtot eredményez.

stalbray

St.Albray

A virág alakú sajt Franciaország Aquitaine régiójából származik. Pasztőrözött tehéntejből állítják elő és kevésbé erős ízvilágú, mint a hozzá közel álló camembert sajt.

forestomlesztett

Forest füstölt ömlesztett sajt

Franciaországból származó bükkfafüstöléssel készült ömlesztett lágysajt.

brie

Brie St.Benoit

Ile de France régióból származó, lágy sajt gombás, selymes ízre emlékeztető aromával rendelkezik.

angolvorosgouda

Eredeti angol vörös cheddar

Tehéntejből készült kemény sajt, mely narancsvörös színben pompázik. Erőteljes, kissé fanyar ízvilág jellemzi. Anglia közkedvelt sajtja a vörös és a sárga változat is.

comte

Comte

A Franche-Comté régióból származó sajt egyediségét annak köszönheti, hogy a hegyi kunyhók barlangrendszerének mélyén érlelik. Kemény állagú, aranysárga kéreggel rendelkező különlegesség pikán, édes mégis gyümölcsös ízvilággal rendelkezik.

gruyerereserve

Gruyére Reserve

Egy diós, sima textúrájú svájci hegyi nyers tehéntejből készült kemény sajt. Jellegzetesen fűszeres íze, gyümölcsös aromákkal kiegészített. Barna kéreggel és belül elefántcsont színnel rendelkező sajt fajta.

franciaemmen

Francia Emmentáli

Nyers tehéntejből készült félkemény állagú, édeskés ízű, lyukacsos sajt. Az ementáli jól reszelhető, de olvasztva is rendkívül finom, aromája kissé diós ízvilágú.

appensvajci

Appenzeller

Különlegességét a fűszerek, só és fehérbor titkos keveréke adja, mellyel aromája fűszeres, enyhén erjedő gyümölcsre emlékeztet. 3-4 hónapos érése alatt egyre zamatosabb lesz, míg az állaga szinte megfejthetetlen marad, hiszen egyszerre szilárd, tömör, mégis rugalmas.

Sonkák, szalámik

bayonne

Bayonne érlelt sonka

Sertéshúsból készült, levegőn szárított, előzetesen besózott sonka fajta, mely érlelése során nem alkalmaznak füstöléses eljárást.

sandan

San Daniele érlelt sonka

A San Daniele sonkát kizárólag az Olaszországi Fiuli-Venezia-Giulia tartomány dimbes-dombos vidékén készítik. A sonkát kizárólag sózással fűszerezik és az Adria felől érkező légáramlatok segítik az érés során a minél finomabb íz elérésében.

parmai

Pármai sonka

Nyersen érlelt, igazán különleges olasz sonka. A húst besózzák, majd egy hétig hűtik, ezt követően újabb sózást követően pihentetik 2-3 hétig és ezután következik a 80 napos szellős, helyen felkötött érlelési idő. Ezt követően már hűvös, sötét pincében érlelik tovább. A minimum érlelési idő a Pármai sonka esetében 12 hónap.

culatello

Culatello érlelt combsonka

A sertéscomb legbelső részéből finom sózással, borssal és fokhagyma segítségével előállított különleges sonka fajta. Íze enyhén édeskés, érlelése legalább 10 hónapig tart.

mortadella

Mortadella

Bologna térségéből származó, sertéshúsból készült olasz felvágott. A szendvicsek egyik kedvenc feltétje, ami a sajt-sonka tálon is megállja a helyét.

chorizo

Chorizo

A spanyol sertéshús különlegesség vörös színe a fűszeres keverékben lévő nagy mennyiségű paprikának köszönhető. A paprikát általában füstölik, így a kolbász íze is fűszeres, némiképp édes ízvilágot ad.

serra

Serrano sonka

Hagyományos, fehér sertésből készült sonka fajta annak köszönheti különlegességét, hogy a spanyol hegyek jól szellőző tárolóiban érlelik őket. A sonkát tengeri sóval fedik be és annyi napig hagyják, amennyi kilós az adott hús, majd ezután következik az érlelési szakasz.

serraszal

Serrano szalámi

Hagyományosan pácolt, válogatott sertéshúsból készült spanyol kolbász. Borssal és különböző fűszerekkel ízesítik, mely megadja elragadó ízét és feledhetetlen illatát.

spinaro

Spinata Romana szalámi

Kézműves módszerrel, nagyon egyszerű alapanyagokból készült, finomra vágott olasz hús borssal, zsírral, kevés fokhagymával, csipet sóval és borral keverve. Igazán jól emészthető és finom szalámi fajta.

fekete_erdei

Fekete-erdei füstölt érlelt sonka

Karakteres, erőteljes ízű, aromás sonka. Idősebb sertésekből készítik, friss fenyőfélék füstjén, hidegen füstölik, melynek egyedülálló ízét és színét köszönheti.

salchi

Salchichon szalámi

Sertéshúsból készült kolbász, amelyet füstöléssel, szárítással, főzéssel vagy ezek valamilyen kombinációval készítenek. A húst és a zsírt vékony darabokra vágják, sóval, borssal, szerecsendióval, oregánóval és fokhagymával ízesítik, majd vastag, természetes sertésbelekbe helyezik.

ujsipik

Újszilvási pikáns kolbász

Levegőn szárított, fiatalabb érlelésű, tengeri sóval fedett sonka, melyet az érlelés végén bekennek paprikával és úgy szárítják még egy kicsit tovább.

pulyka

Pulyka vastagkolbász

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

izmuves

Ízműves vékonykolbász (csemege/csípős)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

gazdast

Gazda Stilfolder vastagkolbász (csemege/csípős)

Hagyományos eljárással készült, kőfüstölőben füstölt, 3 hónapos érlelési idővel készített kolbász, melyet válogatott sertéshúsból, szalonna és fűszerek felhasználásával állítanak elő.

ilber

Iberico Bellotta érlelt sonka(50%)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Antipasti

1300

Aszalt paradicsom

Olívabogyó

1300

Athena kapribogyó + olívabogyó

1300

Kalamat olívabogyó fekete

1300

Édes csepp alakú paprika

1300

Pikáns csepp alakú paprika

1300

Piros ördögpaprika

1300

Dió

eper

1300

Füge

1300

Ribizli

1300

Szőlő

Borok

4850

Chat. Fontvielle:
Cotes de Bourg 2016
14% (vörös)

3900

Anonym:
Frazír Sauv.Blanc 2021
13% (fehér)

3990

Guidi:
Chianti 2019/2020
13% (vörös)

3890

Holdvölgy SWEET
Tokaj 2017
13% (fehér)

1000

Höldvölgy
DRY Tokaj 2018
13% (vörös)

3990

Juan Gil
Honoro Vera 2020
14,5% (vörös)

6149

Just Malbec:
Please 2018
13,5% (vörös)

7990

Lan
crianza 2018
13,5% (vörös)

6490

Los Vascos:
Chardonnay 2021
14% (fehér)

4990

Marrenon:
Rosace Rosé 2021
13% (rozé)

5390

Szende:
Múzsa 2018
(vörös)

4390

Tedeschi
Pinot Grigio Venezie 2020
12,5% (vörös)

4990

Trulli:
Primitivo 2020
14% (vörös)